VIIKONLOPPUMATKALLE KEVEIN VARUSTEIN

EN LIENE AINOA, joka kerta toisensa jälkeen varustautuu lyhyisiinkin kaupunkilomiin kuin maailmanloppuun. Mukana kulkee vähintäänkin trolley ja olkalaukku täynnä muka tarpeellista tavaraa.

Lopulta kuitenkin käy niin, että palatessa huomaa yliarvioineensa vaihtovaatteiden, kosmetiikan ja muun matkalla tarvittavan tavaran määrän. Liiallisesta varustautumisesta on tullut nykyajan ongelma. Tästä kertovat vuosittain kymmenet, jopa sadat matkailujutut, joissa lentoemänniltä kysytään vinkkejä mahdollisimman tehokkaaseen pakkaamiseen.

Uskallan kuitenkin väittää, että vanhakin konkari voi oppia uusia temppuja ihan omatoimisesti, mutta se edellyttää päättäväisyyttä.

Ihmiskokeen tulos: Hyvin istuva ergonomisesti muotoiltu reppu on käytössä lähes huomaamaton.
Ihmiskokeen tulos: Hyvin istuva ergonomisesti muotoiltu reppu on käytössä lähes huomaamaton.

TUUMASTA TOIMEEN. Alistin itseni ihmiskokeeseen ja lähdin kahden yön yli kestävälle laivamatkalle Tukholmaan mahdollisimman kevein varustein. Tavoitteena oli pakata yhteen pieneen reppuun kaikki tarpeellinen ja vieläpä siten, että tavarat kulkivat koko ajan mukana.

Ensimmäinen haaste oli löytää sopiva, helposti mukana kulkeva reppu. Kuin tilauksesta sain testikäyttöön Haglöfsin uutuusmallin, 20-litran vetoisen Vide Medium -repun.

Vaikka Haglöfs Vide Medium on kooltaan kompakti, se sopii hyvin esimerkiksi pyörälenkeille tai lyhyille kaupunkilomille.
Vaikka Haglöfs Vide Medium on kooltaan kompakti, se sopii hyvin esimerkiksi pyörälenkeille tai lyhyille kaupunkilomille.

Ruotsin Torsångista kotoisin olevan Haglöfsin tarina alkoi jo vuonna 1914 nimenomaan innovatiivisesta reppujen suunnittelusta. Sen jälkeen Haglöfsistä on kasvanut Skandinavian suurin outdoor-varusteiden tuottaja. Yhtiön repertoaariin kuuluu nykyään yli 500 tuotetta; retkeilyvarusteita, vaatteita ja jalkineita.

MITÄ SITTEN PITÄÄ PAKATA? Sukkia, alushousuja ja t-paitoja kolme vaatekertaa, sisäkengät, pari kauluspaitaa ja kosmetiikkalaukku. Koska kyseessä oli samalla työmatka, tarvitsin vielä tietokoneen, sanelimen ja kameran sekä näille laturit. Tuliaisia varten pakkasin mukaan myös kokoontaitettavan kantokassin.

Nämä kaikki mahtuivat sopivasti Haglöfs-reppuun, ja olisi mahtunut hieman enemmänkin.

Kaikki tarpeellinen kahden yön yli kestävälle matkalle. Kuvasta puuttuu ainoastaan kamera.
Kaikki tarpeellinen kahden yön yli kestävälle matkalle. Kuvasta puuttuu ainoastaan kamera.

Kokemukset Vide Medium -repun käyttömukavuudesta olivat yksinomaan positiivisia. jäykistetyn ja ergonomisesti taivutetun selkäosan ilmanvaihtokanavien hyöty tosin jäi tammikuun pikkupakkasilla vähäiseksi, mutta se lienee suunniteltukin kesäkelejä silmällä pitäen.

Käytössä reppu oli miltei huomaamaton, kiitos rinta- ja vyötäröhihnojen. Tilaratkaisuiltaan Vide Medium osoittautui huolitelluksi ja loppuun asti mietityksi. Ison, yksiosaisen tavaratilan lisäksi repussa on läpiviennillä varustettu vetoketjullinen lokero tietokoneelle tai juomapussille, kaksi joustavaa sivutaskua, vetoketjullinen lokero avaimille ja muulle pikkutavaralle sekä kannen suuntainen tasku, josta esimerkiksi kartat tai matkaliput ovat helposti saatavilla.

Kiristyvä koukkukiinnityksellä varustettu naruverkko repun selkämyksessä on omiaan vaikkapa pyöräilykypärän kuljetukseen.

KAIKEN KAIKKIAAN laadukas kaupunkireppu toimii lyhyillä matkoilla paljon paremmin kuin esimerkiksi trolley, varsinkin jos sitä pitää kuljettaa paljon mukana.

Haglöfs Vide Medium

Saatavilla hyvin varustelluista ulkoilu- ja urheiluliikkeistä kevään 2017 aikana.

Useita eri värivaihtoehtoja mm. punainen, sininen, oranssi, musta, lila vihreä ja harmaa. Suositushinta 79,90 €.

Share This:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *